Gözden kaçırmayın
Afyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptıAfyonkarahisar-Uşak-Kütahya Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Yapımı Bilgilendirme Toplantısı, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu’nun başkanlığında AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Kocatepe toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü) ve UTTA Danışmanlık firma yetkilileri, İlçe Kaymakamları, Belediye, Üniversite ve İl Özel İdaresi yetkilileri ile meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu; “Bu süreç içerisinde dönem itibari ile çok önemli ve umut vaat eden sektörlerde belki beklentiler oluşmadı.
Zaman içerisinde de o dönem çok üzerinde önemli şekilde durulmayan sektörlerde de ciddi beklentiler söz konusudur. Mesele teknolojik tarım, teknolojik seracılık belki 2005, 2006’da Afyonkarahisar’ın gündeminde değildi. Ancak bugün gündemindedir.
2007 yılında Turizm Bakanlığının hazırlamış olduğu termal turizm maslak planı var. 2023 yılını hedefleyen bir termal maslak planında Afyonkarahisar’daki 4 turizm merkezimiz de 73,000 yatak kapasitesi öngörülüyor.
Termal Turizm’in Afyonkarahisar için önemli olduğu ülkemiz açısından ve uluslararası turizm açısından ne kadar önemli olduğu sağlık turizmi açısından ne kadar önemli olduğu açıktır. Zafer Havaalanı o zaman yoktu şimdi var yani çok hızlı bir değişim var hızlı tren hattı, otoyol projesi bugün artık gündemde çok fazla şeyler var.
Bu noktada özellikle o günden bu yana 2000 nüfus kriterinden dolayı çok sayıda kapanan belediyelerimiz oldu. Bu nedenle Özel İdarenin sorumluluk sahası genişledi. Alan ve nüfus itibarı ile bunun yanında bazı köylerimizde merkez belediye sınırı içerisine dahil oldu.
Belki bu daha da büyüyecek, bu nokta da ciddi bir beklentiler vardır. Afyonkarahisar hızla gelişiyor, oluşturulacak olan 1/100,000 ölçekli çevre düzeni planının da Afyonkarahisar’ın bu hızına köstek olacak şekilde değil, destek olacak şekilde olması gerekiyor.
Bu anlamda da gerek Belediye Başkanlıklarımızın, gerek İl Özel İdaresinin, gerek Yatırımcı Kuruluşların, Sivil Toplum kuruluşların ve Meslek Odalarının her bir paydaşın gerçekten ciddi manada önerilerine, desteğine ihtiyaç var.
Gerçekten talepleri karşılayan ve Afyonkarahisar’ın gelişimine gem vurmayan onu kırbaçlayan, İlimizi şaha kaldıran bir plana sahip olabilelim. Şimdi firma yetkililerimiz mutlaka resmi yazışmalar yaparak kurumlarla irtibata geçiyordur.
Bence paydaşların katkılarını alabilme adına e-mail ortamında ya da doğrudan telefonla irtibat kurulacak kişilerin isimlerini e-mail adreslerini buradaki toplantıya katılan katılımcılarla paylaşması gerekiyor ki daha rahat, daha kolay irtibat sağlanabilsin. Burada yazılan bir yazının ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili de bir tereddüt yaşanmasın.”dedi.
Gündemde bulunan konuların görüşüldüğü toplantı ile "Afyonkarahisar-Uşak-Kütahya Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Yapımı" işinin Bakanlığımızca (Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü), UTTA Planlama Projelendirme Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.`ne ihale edildiğinden bahisle, sözleşme kapsamında yapılacak çalışmanın sağlıklı yürütülmesi için planlama bölgesindeki iller (Afyonkarahisar-Uşak-Kütahya) bölgesinin mevcut durumu ve potansiyellerini yansıtan gerçekçi plan kararları verilmesinde, yerelden edinilecek bilgi, belge ve dokümanların güncel ve doğru şekilde elde edilebilmesinin büyük önem taşıdığı belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin bilgilendirilmesi sağlandı.
Yorumlar
Yorum Yap