Gözden kaçırmayın

Başkan Burcu Köksal'ı eleştirdi disipline sevk edildiBaşkan Burcu Köksal'ı eleştirdi disipline sevk edildi

BU TANK YA DA UÇAK FABRİKALARI HANGİ İLE KURULDU?
BİLEN, DUYAN VAR MI? YOK.

Bu AKP şimdi de her reklamda  "Yerli tank”, “Yerli helikopter” , "Yerli uçak” yapmış gibi gösteriyor.Allah aşkına soruyorum?Bu tank ya da uçak fabrikaları hangi ile kuruldu? Bilen, duyan var mı? Yok.


Çünkü bunlar milleti kandırmakta usta! O zaman biz sormaz mıyız, ey AKP, yerli tank ve uçak yaptık diye reklam yapan AKP! Sözde üretim yaptığınız bu fabrikaları nereye kurdunuz? Söyleyemezler!Çünkü yok!
Bunları tek yaptıkları, milletimizi kandırmaya çalışmak.

 
ORTADA İSE NE UÇAK VAR NE DE UÇAĞI YAPACAK FABRİKA
AKP UÇAK YAPTIK DİYE ALDATIYOR..

İktidar partisi irtifa kaybettikçe her yola başvuruyor. Öyle ki kendi yalanlarını kendileri “afiş”e ediyor. Bir dönem yerli otomobil algısını kullanan iktidar, 2011 seçimlerinde “yerli” uçak algısına başvurmuştu. Muhalefetin gündeme getirmesine gerek kalmadan kendileri yine afişlerle yerli uçağın göklerde değil, üretimde olduğunu söyledi. Üzerinden bir ay geçmemişti ki, yerli uçağa ikinci tekzip yine kendilerinden geldi.

 
2011 YILINDA YOLCU UÇAĞI YAPTIK YALANI

7 Haziran seçimleri öncesi yaptığı ve yapmayı plânladığı projelerle oy toplamaya çalışan iktidarın  vaat tutarsızlığı bir kez daha gün yüzüne çıktı. Seçimlerde en çok kullanılan ve neredeyse her yerde tanıtımını görmenin mümkün olduğu, “Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz” reklamı akıllara 2011 seçimlerinde kullanılan, “Yerli uçağımız göklerde” afişlerini getirdi. Türkiye’nin herhangi bir yerli uçak girişiminin olmadığı 2011 yılında “yolcu uçağı yaptık” yalanı ile oy toplayan AKP, yine olmayan uçak üzerinden oy devşirmeye çalışıyor.

 
2011 seçimleri öncesi AKP tarafından propaganda amacı ile kullanılan “Yerli Uçak” yeniden gündemde. 2011’de “Yerli uçağımız göklerde” afişleriyle haksız bir seçim çalışması yürüten AKP, yine yerli uçak projesi üzerinden prim elde etmek istiyor. 2011 seçimlerinde “Göklerde” denilen yerli uçak için 2015 yılında “Yapıyoruz” deniliyor. Ortada ise ne uçak var ne de uçağı yapacak fabrika…

 
2011’DEN BERİ SÜREN ALDATMACA

2011 seçimlerinde seçim propagandası olarak kullanılan yerli uçak, 2015 seçimlerinde de propaganda amaçlı kullanılmaya devam ediliyor. Hem de ortada yerli bir uçak yokken… 2011 seçimleri öncesi seçim afişlerini süsleyen “Yerli uçağımız göklerde” yalanı yerini “Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz” cümlesine bıraksa da, gerçek olan vatandaşın yıllardır boş vaatlerle aldatıldığını gözler önüne seriyor.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI UÇAĞINA 410 MİLYON TL, YERLİ UÇAK NEREDE?

Cumhurbaşkanlığı makamına 410 milyon TL’ye yurtdışında özel uçak alınırken, vatandaş yerli uçak yalanı ile yıllardır aldatılıyor. 2011 yılında yerli uçak yaptık diye alenen yalan söyleyen AKP o uçaklardan birini neden Cumhurbaşkanına tahsis etmedi? Neden yurtdışından 410 milyon TL gibi oldukça yüksek bir miktara ithal uçak alındı?


Madem yerli uçağımız vardı o halde neden dışarıdan uçak alındı? Bu sorulara verilecek olan cevaplar aslında AKP’nin boş vaatlerle vatandaşı yıllardır nasıl aldattığını da belgeleyecek. Yerli uçağı olmayan ve hatta yerli uçak yapacak bir fabrikası dahi bulunmayan Türkiye’de “Yerli uçağımız göklerde” denerek aldatılan milyonlar ile Cumhurbaşkanlığı makamı için alınan özel uçağa verilen milyonların gerçeğidir bu.

 
FABRİKA YOK AMA VAAT VAR

Yerli uçak yalanı bu seçimlerde de AKP’nin en büyük propaganda aracı olmayı sürdürürken, internette arama çubuklarına “Yerli uçak fabrikası” yazanlar 1950 yılında kapatılan yerli uçak fabrikası ile karşılaşıyor. Yani ortada ne AKP’nin iddia ettiği gibi bir yolcu uçağı var, ne böyle bir çalışma var, ne de böyle bir fabrika var…