Hurda Bakır Fiyatları İzmit’te Yeniden Yükseliyor!

Hurda Bakır Fiyatları İzmit’te Yeniden Yükseliyor!

İzmit'te hurda bakır fiyatları son dönemde yeniden yükselişe geçti.

Global piyasalardaki arz-talep dengesizliği ve artan üretim maliyetleri fiyat artışının nedenleri arasında gösteriliyor. Uzmanlar, bakırın endüstriyel alandaki öneminin yanı sıra geri dönüşüm sektöründeki rolünün de giderek arttığını vurguluyor. Bu durum bölgedeki atıl ürün  ticareti yapan firmaların faaliyetlerini canlandırırken aynı zamanda sektördeki rekabeti de artırıyor.

 

Analistler, fiyat artışının İzmit’teki küçük ve orta ölçekli geri dönüşüm işletmeleri üzerinde de önemli etkileri olduğu belirtiyor. İlgili işletmeler, yükselen hurda bakır fiyatlarıyla birlikte kar marjlarını artırmayı hedeflerken ham madde temini konusunda zorlanabileceklerinin altını çiziyor. Uzmanlar, trendin devam etmesi durumunda hurda bakır fiyatlarının yılın ikinci yarısında da yüksek seyretmesini bekliyor.

 

Hurda Bakır Fiyatları İçin Güncel Durum Nedir?

 

Pek çok faktörün bir araya gelmesiyle sürekli olarak güncellenen atıl ürün fiyatları, yeniden yükselişe geçti. Bu nedenle hurda bakır alım-satımı yapmak isteyenlerin güncel ücretleri ve piyasa değişkenlerini yakından takip etmesi önem arz ediyor. Güncel İzmit hurdacı fiyatları ise şu şekilde: 

  Soyma Bakır 

148,00 TL 

  Lama Bakır İmalat Artığı (Elektrolitik) 

148,00 TL 

  Antkron Kırma (Kalın kırma) 

148,00 TL 

  Ttr Kırma (İnce Kırma) 

148,00 TL 

  Külçe Bakır %98 

137,00 TL 

  Bakır Talaşı 

136,00 TL 

  Kırkambar Kırma Bakır 

136,00 TL 

  Kırkambar Bakır 

134,00 TL 

 

Güncel fiyatlandırmalar yukarıdaki gibi olsa da ilerleyen süreçte ücretlerde değişiklik görülebilir. Bu nedenle alım-satım yapmak isteyen bireysel satıcıların güncel piyasa değişkenlerini ve ücret skalasını yakından takip etmesi gerekiyor. 

 

Hurda Bakır Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?  

 

Hurda bakır fiyatları Londra Metal Borsası başta olmak üzere pek çok faktörden etkilenir. Arz talep çerçevesinde şekillenen fiyatlandırmaları etkileyen diğer etkenler ise şu şekildedir: 

 

  • Hurda bakır fiyatları belirlenirken satışın yapılacağı günkü dolar kuru önemli bir rol oynar. 
  • Hurda bakır, içeriğinde birçok farklı materyali bulunduran çeşitlere sahiptir. Bu nedenle içeriğinde barındırdığı materyaller ücretler üzerinde etkilidir.
  • Toplu satış yapmak, atıl malzemeler için değer artırıcı bir faktördür. Atıl ürün miktarının artmasıyla birlikte kilogram başına düşen ücretin de artması mümkündür. 
  • Daha az yıpranan atık materyaller, sağlam olan kablolara göre daha düşük fiyata satılır. 

 

Yukarıdaki faktörlerin yanı sıra küresel piyasada yaşanan dalgalanmalar, krizler, jeopolitik savaşlar da maliyetleri şekillendiren sebepler arasında yer alır.

Hurda Bakırın İzmit Ekonomisine Etkisi  

İzmit'in sanayi kenti kimliği, yıllardır Türkiye'nin ekonomik dinamosu olarak öne çıkarken hurda bakır sektörünün de bölge ekonomisine katkısı giderek daha fazla dikkat çekiyor. Son yıllarda küresel piyasalarda bakır talebinin artışı ve geri dönüşüm malzemelerine olan ilginin büyümesi İzmit'teki hurda bakır ticaretini stratejik bir konuma taşıdı. 

 

İlgili atıl ürün sadece sanayi tesislerinde değil, küçük ölçekli işletmelerde de önemli bir gelir kaynağı haline gelirken bölge ekonomisine ciddi anlamda döviz kazandırıyor. Bununla birlikte hurda bakır sektörünün İzmit ekonomisine olan etkisi sadece doğrudan finansal getirilerle sınırlı kalmıyor. Geri dönüşüm sürecinde kullanılan ileri teknolojiler ve istihdam fırsatları, şehrin sanayi altyapısını güçlendirirken bölgedeki işsizlik oranını da düşürüyor.

İzmit Hurdacı Sektöründe En İyi Fiyatlar Boğaziçi Madencilik’te! 

Hurdaların geri dönüşümü ve fiyatlandırma sürecinde uzman desteği, bireysel satıcıların güvenle satış yapması adına önemli bir konudur. Bu kapsamda İzmit ve İstanbul’da faaliyet gösteren Boğaziçi Madencilik, 7 gün 24 saat hizmet sunmaktadır. 

 

Boğaziçi Madencilik, hurda alım-satımı dışında çelik çatı sökümü bozumu ve elektronik kantarla yerinde tartım gibi birçok alanda hizmet verir. Hizmetler hakkında bilgi almak ve iş birliği kurmak için firma ile iletişime geçebilirsiniz. 



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
3.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
4.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Göztepe 6 2 1 3 4 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
9.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
10.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
11.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
12.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.