Ebu Bâsir'den rivayetle;

İmam Muhammed Bakır (aleyhisselam) şöyle buyurdu:  "Doğudan çıkan kızıl-sarı ve büyük bir ateşi gördüğünüz zaman, Âl-i Muhammed (aleyhimusselam)'ın faracını (Hz. Mehdi'nin zuhurunu) bekleyin inşaallah. Şüphesiz Allah, Aziz ve Hakim'dir.



Nida sadece Ramazan ayında vuku bulacaktır. Çünkü Ramazan, Allah'ın ayıdır. O aydaki nida, Cebrail (aleyhisselam)'ın bu halka olan nidasıdır.  O, gökten Kaim (aleyhisselam)'ın ismini nida edecek, doğuda ve batıda olanlar onu duyacaklar. Uyuyan herkes uyanacak, ayakta olan herkes oturacak. Oturan herkes de sesin dehşetinden dolayı iki ayağı üstünde doğrulacak. Bu sesi muteber bilip ona icabet edenlere Allah merhametini ihsan etsin. Bu birinci ses Ruhu'l-Emin Cebrail'in sesidir.



Bu ses Ramazan ayının yirmi üçünün gecesi Cuma günü vuku bulacaktır. Bunda asla tereddüt etmeyin. Onu duyun ve ona itaat edin. O günün sonunda ise melun İblis'in sesi olacaktır. Nida edecek ki: 'Filanca mazlum olarak öldürüldü.' Böylece halkı şüpheye ve fitneye itecek. O gün birçokları tereddüt ve hayrete düşecek, ateşte yanmayı hak edecektir. Ramazan ayında ilk sesi işittiğinizde onda tereddüt etmeyin. O Cebrail'in sesidir. Belirtisi de şudur ki; o Kaim aleyhisselam'ın ve babasının adını nida edecektir. Öyle ki genç kız zifaftan dışarı çıkacak ve babası ile kardeşini Hz. Mehdi'ye yardım etmeleri için teşvik edecektir.



Kaim (aleyhisselam)'ın zuhurundan önce bu iki ses mutlaka gerçekleşecek; gökten gelen ses Cebrail'in sesidir. (Bu emrin sahibinin ve babasının adını söyleyecek). İkinci ses ise yerden gelecek ve o, lanetli İblis'in sesidir. Filancanın adını getirecek ve o mazlumca öldürüldü diyecek. Bununla fitne çıkarmak isteyecek. Birinci sese uyun ve sakın ikinci sese aldanmayın.



Kaim zuhur etmeden hemen önce halkta şiddetli korku olacak, halkın başına felaketler, fitneler ve belalar gelecek. Ve ondan önce taûn hastalığı yayılacak. Arapların içinde keskin bir kılıç çıkacak, halk şiddetli ihtilaflara düşecek, dinlerinde tefrikaya düşecekler ve halleri çok değişecek. Öyle ki, durumun korkunçluğunu ve halkın birbirini yediğini görenler sabah-akşam ölümü arzulayacaklar.



Halk tam zuhurdan ümidini kestiği anda O zuhur edecektir! O'nun zamanında yaşayıp O'na yardım edenlere ne mutlu! O'na düşmanlık besleyip, O'na ve O'nun emrine karşı çıkanlara ve O'nun düşmanlarından olanlara eyvahlar olsun!